Seex

Direktlänk till inlägg 10 juli 2012

Sexlust

Av Seex bloggen - 10 juli 2012 23:30


Ingen sexlust

De allra flesta känner lust, upphetsning och vill ha sex. Men sexlusten är också något som kan variera mellan personer och under perioder i livet. Att sexlusten minskar eller helt försvinner kan ha många olika orsaker.

Kanske nån av er känner igen er?


Olika personer kan ha olika mycket eller lite sexlust. Det kan också variera över tid. Under vissa perioder i livet kan man tänka på sex ofta och lätt bli kåt, medan det i andra perioder kan vara tvärtom.

Sexlust kan visa på hur man mår i övrigt och hur man har det. Om man till exempel mår dåligt under en tid eller inte trivs med sin kropp kan sexlusten minska. Det kan också vara så att man är väldigt fokuserad på något i livet och riktar sin energi mot det istället. Det kan vara ett starkt fritidsintresse eller studier som kräver mycket.  Att sexlusten ibland är svag eller försvinner i perioder behöver inte det vara något konstigt.


Ibland kanske man inte vill något hellre än att ha sex och ändå blir man inte kåt. Man kan också känna sexlust men att kroppen inte reagerar. Kanske är det bara fel just då, att man är nervös eller har många andra tankar i huvudet. Kroppen lyder inte alltid viljan och man vet inte alltid varför.

Det finns också personer som inte upplever sexuell lust och inte heller har något behov eller intresse av att ha sex. Det beror inte på någon sjukdom eller på att något är fel. Ibland definierar man sig själv då som asexuell.Om sexlusten försvinner


Om sexlusten försvinner

Brist på sexuell lust kan också vara en signal om att något inte står rätt till. Sex, kroppen och livet i övrigt hänger ihop. Är det något som inte känns bra med till exempel ens relationer, arbetsplats eller skola kan det påverka sexlusten. Kanske har man för mycket att göra eller är orolig över någonting?

Om ens tankar exempelvis är upptagna av att hela tiden hålla koll på vad man äter kan det vara svårt att känna lust och njutning. Sexlusten kan också minska om man inte får i sig tillräckligt med mat och näring.

Om man har negativa tankar om sig själv, sin kropp och inte känneratt man duger, kan det vara svårt att förstå hur någon kan känna lust till en själv.

En del sjukdomar och mediciner drar ner lusten eller den fysiska sexuella förmågan. Ett exempel är att många antidepressiva mediciner kan göra att sexlusten minskar. Ett annat är att vissa sömnmedel kan göra det svårare att få stånd. Om man känner sig osäker på hur en medicin kan påverka man fråga den läkare som skriver ut medicinen eller någon på en ungdomsmottagning.

Sexlusten kan också minska för att man inte litar på att kroppen ska funka när det väl gäller. Om man har velat bli kåt och sexuellt upphetsad men kroppen inte har reagerat som man önskat kan man bli nervös inför nästa gång. Nervositeten kan göra att sexlusten förändras eller att man blir rädd för att man inte kan bli kåt eller ha sex.


Sex som inte passar en själv


Låg eller ingen sexlust kan också handla om att man har sex på ett sätt eller ett tillfälle som inte passar en själv. Sexlusten kan minska för att man förväntas ha sex på ett visst sätt, en viss plats eller en viss tid och man känner att det blir trist.

Människor är olika och kroppar funkar olika. Det kan ta ett tag att hitta vad man själv tycker är skönt att göra, med sig själv eller med andra. Runt omkring berättar vänner, media, porr och andra delar av samhället om vad man borde tända på och hur man borde ha sex. När man gör som man tror att man borde göra kan det kännas fel. Då är det lätt att tänka att det är en själv det är fel på, istället för att tänka: ”Just det här funkar inte för mig”.Sex när man inte vill

Ett vanligt sexproblem är till exempel att det kan göra ont för en tjej att ha samlag med en kille. Ofta handlar det just om att sexlusten inte finns med. Kanske vill man någonting väldigt mycket men kroppen hänger inte alltid med. Om en tjej inte är kåt, vidgar sig inte slidan och blir inte tillräckligt svullen och fuktig för att samlag ska vara skönt. Det gäller att känna in kroppen och lita på att det som inte känns bra inte heller är bra. I alla fall inte just då, på det sättet eller med den personen. Man ska aldrig behöva göra något som inte känns bra.

Kanske är en relation man lever i egentligen inte bra. En del relationer tar mer energi och kraft än vad de ger energi, glädje och styrka. Det kan också gälla ens sexualitet. Om en person använder ens kropp för egna behov, kan ens egen lust minska och göra att man mår dåligt. Det kan till exempel vara att någon tjatar på en tills han eller hon får sex, och att personen har sex med en fast man inte vill.

Tidigare erfarenheter av andra övergrepp kan också komma i vägen för sexlusten, men det måste inte betyda att man inte kan njuta av att ha sex. Att ha sex kan till och med vara ett sätt att försöka bearbeta något dåligt som man har varit med om. En fråga att ställa sig är: ”Varför har jag sex, är det för att jag vill eller för att någon annan vill”? Man ska aldrig behöva känna sig tvungen att ha sex med någon om man inte vill. Det står också i lagen.Kom gärna med fågor eller kmmentarer på detta.


Hälsningar www.seex.bloggplatsen.se 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Seex bloggen - 19 februari 2013 21:48

   Fick du något fint av killen/mannen på Alla  dag?

Av Seex bloggen - 18 februari 2013 18:46

Hej Alla läsare.   NU var det ett tag sen jag skrev här sist, jag har haft fullt upp på annat håll så har inte riktigt haft tid. Men nu när jag tog mig tid att sätta mig ner så svarade jag på lite läsar frågor. Bla dessa frågor.   Hur lång ti...

Av Seex bloggen - 18 november 2012 14:54


Som ni vet så är bloggen annonym och ALLA som kommenterar eller ställer frågor är ANNONYMA, ingen ska behöva veta vem ni är. Inte ens JAG. Jag är utbildad gynekolog, och sexteraput och finns här nu dagligen för att svara på era frågor och synpunk...

Av Seex bloggen - 28 augusti 2012 21:18

Hej!   Under en månad nu kommer jag endast svara på frågor och kommentarer från er läsare. Har fått mycket frågor som jag inte hinner svara på, så bara för att ni inte ska känna er svikna eller att jag inte svarar er, så ska jag ta mig tid nu....

Av Seex bloggen - 24 augusti 2012 18:12


       

Presentation


SEX ska vara roligt,härligt och framförallt njutningsfullt. i Denna blogg får du fakta, tips allt inom sex. Jag hoppas att just du inspereras till att hitta din egen väg till just ditt fantastiska sexliv. Ställ frågor, kommentera. Alla är vi ANNONYMA

Fråga mig

11 besvarade frågor

Kategorier

Senaste inläggen

Följ bloggen

Följ Seex med Blogkeen
Följ Seex med Bloglovin'

Sök i bloggen

Arkiv

RSS


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se